Soms gaat het niet vanzelf ...
 

Coaching en/of begeleiding van leidinggevenden (onderwijs)

 


’If you want to make  everyone happy, don’t be a leader sell icecream’


Steve Jobs

Andere tijden...

De tijd van 'hoofd van de school' met nog een klas erbij ligt ver achter ons. Leiderschap in de onderwijs sector vraagt echt iets anders deze dagen.

De complexe, veelzijdige  opdracht en de uitdagingen die er liggen voor startende maar ook ervaren schoolleiders zijn groot. De overheid vraagt onderwijskwaliteit (taal, rekenen, burgerschap), het lerarentekort vraagt om het anders te organiseren binnen de school en verder spelen er zaken binnen de school die niet altijd gelijk zichtbaar zijn (de onderstroom).


Focus ...

Hoe houdt de schoolleider de focus op de zaken die moeten gebeuren om de school naar een hoger plan te brengen? En een goede planning te hebben en uit te voeren naast de altijd maar repeterende waan van de dag? Hoe wordt het goede gesprek gevoerd met het team, de ouders, externe partners en hoe worden zij meegenomen in het grote verhaal over de koers en richting van de school? Hoe positioneert een schoolleider zichzelf zodanig dat hij/zij op een vrij natuurlijke wijze richting, sturing en ook ruimte en leiding kan geven met intuïtie en flow?
Met altijd als hoofddoel: goed onderwijs mogelijk maken voor elk kind!


Energie behouden...
En ook heel belangrijk: hoe blijft een schoolleider overeind! Hoe behoudt hij/zij de energie en het enthousiasme waarmee deze geweldige baan begon? Er is helaas veel verzuim en uitval onder schoolleiders. Dat is zorgelijk en wellicht niet nodig als  de schoolleider goed weet wat wel en wat niet van hem/haar is en leert focus te houden op wat ertoe doet en zo energie en zin krijgt en behoudt.


Vanuit mijn jarenlange ervaring als schoolleider, interim schoolleider en bovenschools directeur (ik gaf o.a. leiding aan 17 schoolleiders) kan ik ondersteunen en begeleiden in dit proces van verder ontwikkelen tot een beste versie van de schoolleider. Werken aan bewustwording van wat er speelt, wat er nodig is en wat dat van de schoolleider vraagt.
Een eerste oriënterend gesprek vindt in principe plaats op een door u gekozen locatie en is kosteloos.


Graag contact?
s.pronkconsultancy@outlook.com  of bel: 0628258444
Of: vul a.u.b. het contactformulier in. 

Ik neem z.s.m. contact met u op.


  interim (co)-management   training      dagvoorzitter 

 
E-mailen
Bellen
LinkedIn